Skolan en torsdag . .

image16

Nu bär man sig av till skolan.
Sitta på en buss i cirka en timme.
Min dag blir att bara sitta framför datorn.
Tre timmar på multimedia.
Tre timmar på grafisk design.
Kul dag . .


Månen är vacker ikväll . .

Om man tittar ut, så ser man månen. Det är fullmåne ikväll. Jag har aldrig sett den så här förut. Det liksom bildas en orange liknande rund ring runt den. Jätte fint verkligen.

Tiden bara rinner iväg . .

Det här med tiden är ett mysterium. Varför går det så himlans fort? Det är snart onsdag, igen. Det var nyss lördag, då jag var i Grängesberg.
Vart tar tiden vägen? Det känns som veckan består av söndag sedan torsdag. De dagar som är imellan finns typ inte. De försvinner.
Enligt mig är det både positivt och negativt. Eller det är väl rätt självklart. Det positiva är att man slipper sitta och vänta på något man vill ska hända, skolan går fort, det blir snabbt helg...
Det negativa är att det går för fort. När man gör något roligt så vill man inte att tiden ska ta slut. Då gör den såklart det.

Just nu känns det som att jag inte hinner med alls om vad som händer. Dagarna bara går och går. Nu är det tisdag. Snart är det lördag. Sedan tisdag igen. 
Snart jul . . . ! : )


Borde söka APU plats nu, det är cirka två månader till dess. MEN, tiden går ju som sagt jäkligt fort.

Alla är lika mycket värda

Jag såg på mammas favorit program nyss. Dr Quinn, som går på tv4 guld. En riktigt bra serie.
Dagens avsnitt handlade om Ku Klux Klan. Om hur det var på den tiden. Alltså på 1800 talet någonting. 
Människorna bor i en liten stad där alla känner varandra. Både svarta och vita. Alla tycker om och respekterar varandra. Tills en dag då en svart ett hus inne i staden. Det skakar om riktigt hos invånarna. Men bara för att det kom dit en person som hatar alla svarta. Han får då för sig att alla män i staden ska gå med i Ku Klux Klan. Han lurar dem totalt. Han säger åt dem att alla svarta borde inte finnas. Att de vita äger hela världen. Den här mannen som har köpt det här huset har alltid bott i staden. Så de människor som går med i denna klubb mot svarta har alltid kännt Robert E som han heter. De misshandlar honom och hans fru. Det slutar till och med att de tänker hänga honom.

Men så långt hann de inte gå. Det slutade lyckligt, de hade sin stålthet. De skulle bo i det huset de hade kämpat för och nu hade.



Då är ju frågan. Hur kan en enda människa få minst 30 personer att ändra sig. De 30 personerna har alltid bott i staden och är vän till alla. Den där människan som kom dit och förstörde för alla hade bara varit där ett tag.

Det var svårt att hantera en sådan där situation på den tiden. Om en svart skulle bli utsatt för misshandel och hot för att man är svart i dagens samhälle så skulle det bli något storts straff. På den tiden kunde man inte gå till polisen för en sådan sak. Personen som gjorde något mot en svart kom lätt undan. De kunde säkert döda och sedan komma undan.

Om jag var svart och levde på den tiden så skulle jag flyttat om jag vart utsatt för något sådant. Jag hade haft min stålthet. Men hade tänkt på mig själv först och främst. Jag vill leva mitt liv och inte ha massa folk som tycker saker om en själv.
Om jag hade varit svart idag så hade jag dock inte flyttat till ett bättre ställe. Jag hade stått kvar. Eftersom att idag finns det bättre skydd för sådant. Kanske låter fegt.

Men varför är det så här? Varför hatar vita svarta och tvärtom. Varför kan vi inte bara leva. Vi har samma egenskaper. Man ska inte behöva vara rädd för att gå ute för att man är svart. Man måste få känna sig trygg.

Jag har absolut ingenting emot invandrare. Tänk dem som tvingats fly från sina hemländer. Då måste de ju få den trygghet de behöver och förtjänar. Då tycker jag att vi i Sverige gör en bra sak i att ta emot dem och skapa den tryggheten.

Men som det ser ut i dagens samhälle. Så tror jag inte att det kommer kunna ändras. Alltså, att vita kommer hata svarta och tvärtom. Det kommer alltid att vara så. Men jag kommer inte att ändra på min åsikt.
Man ska inte säga att vi ska hålla oss till våran "art". Man ska få umgås med vem man vill och slippa dessa jäkla fördomar som finns.

Alla är lika mycket värda



Hösten är här . .

Hösten är här

Nu är den här. Hösten. Jag tycker verkligen om hösten. Det blir en mysig stämning.
När man går ut på morgonen, när jag ska till bussen. Man andas in höstluften. En härlig känsla. Att man andas in luften får en att orka gå den biten ner till busshållsplatsen för att ta sig till skolan, man liksom vill gå till skolan. Tack vare luften. Den ger en orken.
Det är något speciellt med hösten. Kanske för att jag då tänker att snart är det vinter. Jag är en vinter-människa. Längtar riktigt mycket till vintern. Till julen då man får mysa med sina nära och kära.

Tittar ut genom fönstret, löv faller från varje träd. De gula,röda,oranga löven lägger sig fint på marken. När alla löven har lagt sig så kan man bilda stora högar och hoppa i dem. Det låter jätte barnsligt. Men en otrolig känsla. Därför jag gör det än. Jag kan tänka mig att det inte bara är jag som gör det fortfarande.

Enligt mig så kommer nog snön inom en månad. Jag älskar snön.
Tänk er en mörk vinter kväll, då snöflingorna faller sakta ner på marken. Det är någon minus grad ute. Du går ensam på vägen då endast gatulyktorna lyser. Man kan se stjärnorna på himlen.

Det är en av de bästa stunderna jag vet.



En annan sak, är att jag ser väldigt positivt på framtiden just nu.


Graflektioner suger

Sitter på graflektion. Har precis gjort klart uppgiften. Men nu då? Vi får ingen till uppgift. Så vi får lov att sitta här till tjugo över två typ. Om han nu inte får något ryck. !

Imorgon blir det Insparken i falun. Självklart ska man gå. Det ska bli jätte roligt. Och min kära bror som är så snäll som låter mig få sova där på natten ! Tackar.

Det blir någon fest hemma hos E:s syster, sedan ska vi på Insparken. Gud vad roligt. 


Nu efter skolan måste vi fortsätta med våran film. Vart inte klara igår! Den är bäst !

Jekla nagel

Ja, vi bowlade idag. Jag ledde stort först. Men så bröt jag av min tumnagel och det gjorde ont så jag vart okonsentrerad. Hur dumt det än låter ja.... ! Så jag kom tvåa.. O vann med en poäng. Kändes ju lite jobbigt.

Sedan gick jag och O ut på långbryggan. Det var mysigt. ....



Imorgon är det också bara en lektion. Då blir det att sitta framför datorn i typ 3 timmar. =P

Bowling på en måndag

Sitter i skolan och tråkar. Väntar på att O ska sluta. Sedan for vi upp till rättvik där vi möter upp D och E för att idag ska vi bowla ! Ja, varför bowla på en måndag? Det kan jag tyvärr inte svara på. Men roligt ska det bli iallafall. 


Slutade vid tio idag. Men är kvar på skolan fortfarande. Jag har redigerat våran film lite grann. Den kommer att bli jätte bra. Får se om vi lägger upp filmen på nätet sen. E är så söt i filmen, inte sant hörru? ;) 

Fredag, massa saker som händer !

Ja, idag är det fredag...igen. Nu går snart min buss till skolan. På morgonen är det Naturkunskap som är världens tråkigaste ämne. Sedan har vi spinning, det ska blir roligt. S eller E tar med sig lite spinningmusik så vi får den rätta känslan.
Sedan har vi världens längsta lunsch typ. Så då måste vi planera inför filmningen. Sedan har vi svenska med våran nya lärare. Undrar hur det kommer att gå.
Som sagt, på rörlig bild ska vi filma. Jag har jätte mycket saker med mig. Våran film kommer äga.

Var på nollning igår. Usch, vad äckligt det var. Värre än våran. Tur för kidsen att nollningen inte varade länge. Jag vill inte gå in på detaljer om vad de gjorde, men skriver fårtestiklar med grädde.

Vill hem ...

Gud så tråkigt jag har. Sitter på den hära graf lektionen. Har precis gjort klart en uppgift så nu gör jag absolut ingenting. Vill få en ny uppgift. Men tydligen inte . . . =P ^^

Vill hem... eller ne! Idag ska jag ju .... ^^

Att slappa framför tv:n är livet . . .

Idag har jag inte gjort någonting. Har haft så tråkigt. Jag har träningsverk och ont i huvudet och ögonen. Så det har bara varit slappt. Tittat på tv hela dagen. Rätt skönt. Men det är ju lördag? Då ska man inte göra sådant.
Jag har träningsverk för att igår så hade vi konditionstest på idrotten. Då önskade jag verkligen att jag motionerade oftare. Gud så drygt det var. Men kändes jäkligt bra efteråt.

Jag har kommit fram till att jag kommer ofta ha ont i huvudet och ögonen under det här skolåret. Jag sitter framför datorn fem gånger/åtta timmar i veckan. Det tar på huvudet kan jag säga. Men ska inte klaga. Det är roliga lektioner. Kommer lära mig mycket.

Imorgon lär det bli slappt också. Blir väl att titta på några filmer eller så. Brorsan ska ju tydligen låna busskortet så jag kan inte ta mig någonstans. Blä för det. . .

RSS 2.0